, ,

Winst met bonus voor Animo 3

Iedereen die op de dinsdagavond traint zal beamen dat het tot op heden nog geen goede avond is dit seizoen. Na 4 weken in september kunnen we concluderen dat de weergoden het op ons gemunt hebben met 3 keer liters met water en 1 keer zo warm en klam dat je alsnog nat van het veld liep. Deze zaterdag was het ook zo’n herfstdag. Deze auteur stond op de “Animo-3-thuiswedstrijd-tijd” al met de fluit in de hand bij onze A2. Hoewel de ploeg van Karlijn en Marnick speltechnisch weinig onderdeed voor tegenstander Fortissimo A2 was het scoren een behoorlijk minpunt. Na een helft bijna niet gescoord te hebben konden mocht ik de wedstrijd affluiten met een ruime 5-13 nederlaag. Jammer, zat meer in. Maar belangrijkste, in de eerste helft werd de zon afgewisseld met regen, en dus een nat inschietshirt… Gelukkig droogde het in de tweede helft weer op.

Over inschietshirt gesproken… Afgelopen donderdag heeft Animo 3 de kloffie van weet ik veel hoeveel jaar oud ingeruild voor nieuwe spullen. Zodoende kon men de reis naar Bennekom maken met flitsende nieuwe trainingspakken, tassen en inschietshirts. Animo 3 word daarom nu ook omgedoopt tot “Het door ADVADO gesponsorde 3e team” voor de rest van het seizoen… Geintje natuurlijk, maar het is nu voor een keer goed benoemd. De foto’s volgen nog voor de liefhebber en ook de nieuwe wedstrijdshirts zijn nog onderweg!

Goed, genoeg geouwehoerd. Animo kwam aan in Bennekom om de returnwedstrijd tegen spelen tegen DVO/Transus 6 (Ja, ook hier netjes de sponsor noemen). In de eerste speelronde versloeg Animo DVO met ruime cijfers (21-9). Het was nu zaak om dat nog een keer te doen na het verlies van vorige week tegen Noviomagum 2 om de druk erop te houden. Eenmaal in het veld werden we uiteraard weer getrakteerd op een regenbui. Eerst zachtjes, later wat harder. Maar goed, Animo voelde zich blijkbaar prettig op het hoofdveld van de tegenstander want het kwam goed uit de startblokken en pakte gelijk het initiatief. DVO volgde Animo tot 3-3 op de voet maar moest daarna loslaten want Animo speelde bijzonder scherp. Met een heersend herenduo in het ene vak (Marnick en Bram) en een vlijmscherpe Herbert werd de voorsprong uitgebreid (3-5). Daarna kwam Animo als geheel tot leven en werden zo nu en dan uitstekende aanvallen gespeeld met eveneens een goede afronding. DVO had moeite om goede aanvallen te draaien en rondde de kansen die het kreeg slecht af. Animo stoomde echter door, met doelpunten van Jochem, Ilse, Vera en Marnick. Al met al werd de uitstekende eerste helft met een ruime voorsprong afgesloten en zaten we met zijn allen tevreden in de kleedkamer (5-13).
Coach Eric benadrukte nog even dat we door moesten gaan met de geleverde arbeid en roemde de scherpte, maar moest al gauw de conclusie trekken dat de tweede helft niet zo flitsend van start ging. Animo bleef de baas op het veld, maar kon niet meer zo lekker afronden als in het eerste bedrijf. DVO speelde ook aanzienlijk beter, met name rond de rebound maar kon nog steeds geen potten breken. In de tweede helft sprongen vooral de duels tussen Vera en haar dame eruit. Nou ja… Duels. Vera liep op tempo regelmatig erlangs waardoor haar dame besloot als een houthakker de armen van Vera af te hakken. Resultaat: Strafworp! Iets met een ezel en een steen. De tweede helft kende echter maar weinig Animo doelpunten, slechts 6 tegenover 5 van DVO waardoor de wedstrijd afgesloten werd met een 10-19 overwinning. Dank ook aan invaller en A1-speler Rick, die onverwachts mee ging richting Bennekom omdat eigenlijke reserve Julian in de laatste seconden van de wedstrijd bij de A1 door zijn enkel ging.

Het leukste nieuws kwam dan toch uit Nijmegen. Twee weken geleden was Animo gelukkig met de wondersloffen van Kiona en het gunstige weer, maar deze week was het een stuk kouder en wellicht natter op het gras bij Keizer Karel. Koploper Noviomagum 2 verslikte zich in ieder geval in de Nijmeegse derby waardoor Animo als bonus bovenop de overwinning een betere uitgangspositie in de schoot geworpen kreeg.
Volgende week speelt Animo 3 om 10.45 uur thuis tegen Keizer Karel 2. Alleen een overwinning is voldoende om een week later te spelen om het kampioenschap. We zien je graag langs de lijn!