, , ,

Het degradatiespook slaat toe in Geldermalsen

Het was afgelopen week een drukke week voor de selectie. Afgelopen donderdag reisde het tweede en het fitte deel van het eerste af naar Tilburg, om hier de afgelaste wedstrijd in te halen. Animo 2 heeft 2 punten in mindering gekregen door het ‘niet komen opdagen van de eerder geplande wedstrijd’ waardoor degradatie al een feit was. Echter ging het team gemotiveerd richting Tilburg om Tilburg misschien wel van het kampioenschap af te houden.

Tilburg begon scherp aan de wedstrijd en overrompelde Animo meteen. Hoewel Animo de achterstand van vier à vijf doelpunten soms wist te verkleinen tot twee, bleef Tilburg steeds een stapje voor. Na rust bleek Tilburg echter duidelijk een maatje te groot en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Toch was de reis voor Animo niet voor niets, want binnenkort kunt u de selectie wellicht op tv zien! Een speler van Tilburg doet namelijk mee aan het tv-programma Married at First Sight. Tijdens de opnames werden er beelden gemaakt van het complex en de deelnemer. Wie weet ziet u, als u goed oplet, het tweede op de achtergrond in actie.

Returnwedstrijden victum
Na een rustdag stond er voor Animo 2 weer een wedstrijd op het programma. Thuis tegen Victum was de vorige keer niet gewonnen, maar vandaag zou alles anders lopen. Animo begon sterk, met doelpunten van verschillende spelers. Hoewel Victum voortdurend in de achtervolging bleef, liet Animo duidelijk zien dat ze hun kaarten vandaag niet zomaar zouden weggeven.

Na rust sloeg de vermoeidheid echter toe, waardoor Animo steeds moeilijker kansen wist te creëren. Victum maakte hier dankbaar gebruik van en kwam dichterbij. Met nog minder dan tien minuten op de klok stond het voor het eerst gelijk, en niet veel later keek Animo tegen een achterstand van twee doelpunten aan.

Coach Rick greep snel in en begon druk te wisselen, wat achteraf een gouden zet bleek. Bert kwam erin en scoorde de 12-11. Leander en Ezri volgden zijn voorbeeld, waarna Bert het zelf afmaakte met een prachtig afstandsschot. Dit doelpunt bezorgde Animo de overwinning. Ondanks deze overwinning zal Animo 2 alsnog degraderen en volgend seizoen niet uitkomen in de eerste klasse.

Goed voorbeeld doet goed volgen, en dat nam ons vlaggenschip ter harte in de returnwedstrijd tegen Victum. Hoewel de thuiswedstrijd met een onnodig groot verschil verloren ging, liet Animo vandaag zien dat het anders kon. De ploeg begon scherp en pakte direct de voorsprong. Onder de vang was Animo sterk, wat leidde tot lange aanvallen die regelmatig resulteerden in doelpunten. Verdedigend hield Animo stand, al lukte het niet om Victum volledig van scoren af te houden.

Na rust moest Animo de lijn doortrekken om de winst veilig te stellen. Een overwinning zou ervoor zorgen dat Animo volgende week iets relaxter kon spelen tegen Antilopen in de strijd tegen degradatie. Er was echter één voorwaarde: Antilopen moest vandaag verliezen van DOS, anders was degradatie voor Animo al een feit.

In de loop van de tweede helft nam Victum echter de leiding over, mede dankzij een scherp schietende speler. Animo slaagde er niet meer in de voorsprong terug te pakken, wat resulteerde in een nederlaag – en helaas ook in degradatie. Antilopen had ruim gewonnen van Dos waardoor nu alle drie de ploegen op zes punten zijn gekomen behalve Animo.

Animo kan volgende week Antilopen nog wel van het kampioenschap afhouden.
Komt u kijken naar de laatste veldwedstrijden in het zonnetje?