, , ,

Animo onderuit tegen zuiver DOS

Het was deze week een week van de wisselingen – en dan heb ik het niet alleen over de temperatuur die enorm is gedaald.
Charelle heeft haar plaats in 3 opgegeven om onze selectie te komen versterken. Dit is hard nodig gezien de vele blessures aan de dameskant, dus we zijn hier blij mee! Verder is er een wisseling in de basis acht van 1 gekomen, Arne gaat spelen op de plek van Leander. Bovendien is Inge nu officieel toegevoegd aan het vlaggenschip, omdat Jasmijn deze week het slechte nieuws heeft gekregen dat haar kruisband definitief is gescheurd…

Voor S2 stond er ook een belangrijke pot op het programma. Om aansluiting te houden met de overige tegenstanders in de poule, moest er vandaag gewonnen worden. Vorige week is het tweede niet in actie gekomen, omdat er veel spelers mee moesten met het eerste naar Leusden. Het resultaat: te weinig spelers om naar Tilburg te sturen, Tilburg wat de poot stijf hield en totaal niet mee dacht aan een oplossing, waardoor de wedstrijd nu verzet wordt én Animo 2, mede dankzij de fantastische medewerking van Tilburg, 2 punten in mindering heeft gekregen. Des te meer reden om vandaag tegen Oost-Arnhem 4 te winnen. Na een moeizame wedstrijd, wist het tweede aan het langste eind te trekken en won met 16-14. Deze wedstrijd was tot de laatste minuten nog spannend – het kon beide kanten opgaan. Na de winst van 2, was het tijd voor 1 om het voorbeeld van 2 te volgen en ook punten te pakken.

10 minuten voor aanvang van de wedstrijd van S1 moest er bijna nóg een wisseling plaatsvinden in de basis acht. Tijdens het inschieten is er een klein ongelukje ontstaan door een miscommunicatie tussen Jasper en Kevin, met als gevolg dat Kevin een bal hard op zijn slaap kreeg. Na kort van de wereld te zijn geweest, stond Kevin – een beetje duizelig – weer op en kon gelukkig starten aan de wedstrijd.

Op het moment dat de scheidsrechter op zijn fluitje blies, werd het algauw duidelijk dat DOS niet van plan was om zonder punten terug te keren naar Westbroek. Dit resulteerde al snel in een 0-2 achterstand op het scorebord. Na de 0-2 werd Animo even wakkergeschud en begonnen de doelpunten ook aan onze kant te vallen. Weliswaar niet zo veel als DOS, maar genoeg om aan te haken met maximaal 2 doelpunten verschil. Vanaf 3-5 ging het bergafwaarts voor Animo. Het vlaggenschip verslapte in de verdediging en wist DOS niet meer af te remmen. DOS wist uit te lopen naar 5 doelpunten voorsprong met rust (ruststand 3-8).

In de kleedkamer werd Animo toegesproken door coach Remko dat het allemaal wat slapjes was en dat de scherpte gezocht moest worden, wilden we hier nog punten pakken. Het mes tussen de tanden dus, om te voorkomen dat DOS met de punten naar huis ging. In de tweede helft was er een ware comeback van Animo, de grote voorsprong van DOS werd steeds kleiner (9-12). Toch was DOS hiervan niet onder de indruk en bleef gevarieerd spelen en zuiver afronden, waardoor de voorsprong weer werd uitgebreid en de comeback van Animo steeds kleiner leek te worden. Animo probeerde mee te scoren maar was niet succesvol, terwijl DOS dit wel was en de achterstand liep verder op. De aanwezige reserves werden ingezet om de spelers en speelsters met pijntjes te sparen voor de komende pittige wedstrijden. DOS was onafgebroken bezig aan een ware streak van doelpunten, die maar bleven vallen. Animo wist DOS niet verder af te remmen en de wedstrijd eindigde in een flinke verliespot: 14-25. Al met al weer een teleurstelling voor Animo, aangezien het degradatiespook steeds dichterbij komt.

De volgende wedstrijden van S1 & S2 zijn bij Victum, in Houten.
Zowel 1 als 2 heeft hard support nodig om het degradatiespook te vermijden.