, ,

Animo 3 onderuit in topper tegen Noviomagum 2

Met 2 overwinningen op zak troffen Animo 3 en Noviomagum 2 elkaar op de (relatief) vroege ochtend in Geldermalsen. Beide ploegen hoopten natuurlijk een 3e zege te boeken en de koppositie zelf te grijpen ten opzichte van de ander. Animo wist vooraf dat Noviomagum een beweeglijke ploeg was met de nodige speerpunten, waardoor het mentaal aardig voor kon bereiden op de wedstrijd.

Toen de wedstrijd begon waren beide ploegen ietwat onrustig waardoor de eerste aanvallen aan beide kanten succesvol afgeslagen werden. Het was Laura die in de 2e minuut de score opende waarna ook Noviomagum direct antwoordde. Animo brak veel aanvallen van Noviomagum af na één schot wat natuurlijk een goede statistiek is, maar verzuimde zelf de score op een dusdanige manier op te pakken dat de gasten in de achtervolging moesten. Daarom werd het stuivertje wisselen tussen beide ploegen die een interessante pot op de mat legden met verschillende speelstijlen. Animo behield het initatief in de absolute beginfase maar Noviomagum pakte dat netjes over op 2-3, maar verloor deze weer op 5-4. Vijf minuten voor rust koesterde Animo weer een minimale voorsprong op 7-6 maar merkte dat Noviomagum steeds meer controle over het aanvalsspel van Animo verkreeg door de juiste mensen onschadelijk te maken. De ploeg kon daardoor opnieuw het initiatief pakken en Animo met een 7-8 achterstand de rust in te sturen.
Animo probeerde in de rust het strijdplan nieuwe accenten te geven om zich opnieuw terug te vechten in de wedstrijd. Dat lukte niet na rust wat voor het eerst in de wedstrijd liep Noviomagum uit na een voorsprong van 2 en later 3 doelpunten (7-10). Daarna zat aanvoerder Herbert op de grond met zijn schoen in de hand, enkele ogenblikken daarvoor liep hij naar de zijlijn met de mededeling: “Veter is kapot, moet een nieuwe veter hebben”. Duidelijker kon niet en het deed coach Eric besluiten een veter uit zijn eigen sneakers te trekken en te overhandigen aan Herbert, die vervolgens zijn nieuw verkregen aanwinst in de schoen moest rijgen. De coach van de tegenstander vroeg zich uiteraard geheel vrij om te vragen of het strikdiploma behaald was maar het was van een meer serieuze aard dan slechts een knoopje leggen. Eenmaal gefixt kon de onderbroken wedstrijd weer vervolgd worden. Noviomagum bleef echter uit de klauwen van Animo en vergrootte de voorsprong naar 7-12. Animo voelde de pijn wel maar besloot een offensief te openen wat resulteerde in een verkleining van de achterstand naar 10-12 maar het lukte niet om vervolgens de wedstrijd te keren. Noviomagum scoorde op het juiste moment en waardoor er enkele minuten voor tijd een 11-13 tussenstand op het scorebord prijkte. Animo moest nu meer risico om de aanvoer naar de aanval niet stil te laten vallen en omdat er gedurende de tweede helft bijzonder veel oplegde kansen om zeep werden geholpen door zowel Noviomagum (dat Animo liet leven) als Animo zelf dat pijnlijk geconfronteerd werd met het onvermogen om op de belangrijke momenten dodelijk te zijn. In de laatste minuten eisten de risico’s zijn tol, met nog een strafworp tegen en een afstandsschot werd de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van de gasten.

Verloren, tweede plaats. Conclusie: Noviomagum een maatje te groot op dit moment maar genoeg aanknopingspunten om verder aan te werken. Daaraan gaan we beginnen in de returnwedstrijd tegen DVO/Transus 6 komende week. Kom tot zien: 14.00 uur in Bennekom!